Прикметно, що кожен з трьох опитаних експертів має власну думку щодо того, ким має бути Senior C++. Пані Оксана більше зосереджується на софт-скілах, пан Вадим говорить про інженерні підходи, а пан Андрій — про новітні стандарти. Важливими також є навички тестування коду, робота з системами контролю версій (наприклад, Git) та розуміння загальних принципів розробки, таких як Agile або Scrum. Також необхідно виділяти час на тестування, виявлення та виправлення помилок у своєму коді.

  • В цілому, заощадите собі час, вивчивши кращі практики роботи з різними PHP-фреймворками.
  • Такий спеціаліст має глибоке розуміння всієї архітектури та життєвого циклу розробки програмного забезпечення, тому може керувати цілими проєктами від початку й до кінця.
  • Також даггером можна користуватись як сервіс локатором, якщо, наприклад, зберігати лінк на компонент в класі аплікейшна і смикати всюди його для костиляння.
  • Будь сеньйор, не тільки РНР, по-перше, вздовж і впоперек розуміє інструментарій, яким користується.

Просто вони є нескладними CMS, для роботи з якими ніхто не захоче платити людині за рейто сеньйора. Facebook принципово не використовує слово «Senior», але їхні вакансії «Engineer», що вимагали 5+ років досвіду, включені в дослідження. DI — паттерн, який можна реалізувати що на фабриках, що з коіном, що з даггером. Також даггером можна користуватись як сервіс локатором, якщо, наприклад, зберігати лінк на компонент в класі аплікейшна і смикати всюди його для костиляння. Необов’язково ідеально знати технічну теорію, фреймворки, всі алгоритми тощо.

Англійська Мова Вирішує

Можливо, після знайомства хтось сам рекомендуватиме компанії найняти вас. Сьогодні можна побачити мало самодостатніх застосунків, більшість із них спираються на бекенд-сервіси. Серверна частина програми відповідає за об’єднання різних даних з мобільного пристрою, патернів поведінки користувачів, збереження вакансія PHP Back-End Engineer за кордоном віддалено налаштувань користувачів тощо. Декілька фреймворків PHP, серед яких Symfony та Laravel, добре підходять для створення бекенду мобільних програм. У сучасній екосистемі кожна вебсторінка вимагає високого рівня кастомізації і повинна забезпечувати високу інтерактивність інтерфейсу користувача.
Написання бази даних на PHP значно спрощується завдяки використанню спеціальних розширень або підключенню до однієї з баз даних, які підтримують стандарт ODBC. PHP надає підтримку для різних баз даних, включаючи MySQL, Oracle та MS Access (загалом понад 20), а також може використовуватись для підготовки унікальних баз даних. PHP характерна простота генерації сторінки, що працює з базою даних. Розповсюджені в Каліфорнії CodeIgniter та CakePHP — це фреймворки епохи фараонів Єгипту. В Україні лише в 1 вакансії як as a plus було згадано Kohana, що є відгалуженням CodeIgniter.
Для розвитку в PHP можна опановувати будь-який з вищезазначених варіантів. Тим не менш існує певна крива навчання для кожного з цих підходів, тобто ефективність в одному стеку технологій не означає ефективність в іншому. Але не поспішайте вивчати їх всіх одразу, вибирайте один за покликом серця. Отримати личку Senior теоретично можна вже з 2 роками досвіду, але таких вакансій дуже мало та вони, як правило, мають формулювання Middle/Senior C++ Software Engineer.
Детальніше про методику можна прочитати в попередніх випусках серії. Ви, як фахівець, стаєте гнучкішим і привабливішим на ринку праці, відкриваючи більше можливостей для роботи над різними проєктами. Англійська мова  – це те, що має знати center php developer в обов’язковому порядку. Це ще одна велика сфера, в якій PHP пропонує безліч простих шляхів для створення продуктів.

Перед підготовкою до співбесіди радимо звернути увагу на статтю «Співбесіда з PHP. Результати аналізу вакансій в Україні та Каліфорнії. Це популярна онлайн-платформа курсів, де доступні сотні навчальних програм з PHP. Попри те, що у світовій ІТ-спільноті PHP давно пророкують спад, сьогодні близько 80% усіх сайтів використовують її як серверну мову.
Однак розмір винагороди буде відрізнятися залежно від рівня володіння англійською. Час від часу стикаюся з думкою, що знання того чи іншого фреймворку робить тебе кращим інженером. Але у світі С++ подібні ілюзії трапляються не надто часто. Адже тут досі немає єдиного універсального фреймворку, який усі використовують. Звісно, є increase, С++11 значною мірою змінив ситуацію, однак навіть зараз постійно доводиться мати справу з дуже специфічними інструментами, часто спроектованими неналежним чином.

Тетяна Ільченко, Front-end Technical Lead В Codeit

Yii є дуже популярними в Росії, але, як ми бачимо, не в нас. Хоча зараз навіть Яндекс зареєстрований в Нідерландах. Так само багато з компаній, які на ДОУ прийнято називати українськими, зареєстровані за кордоном. А от майже відсутність російського Yii, який є повноцінним фреймворком, свідчить про його непотрібність в Україні. Загалом список такий, що я б міг запитувати це і в джуна, але з іншим формулюванням.

Здебільшого статистика вимог є схожою в Україні та Каліфорнії. І там, і там Redux має близько 30%, Webpack — близько 25% тощо. Знання інших мов дає змогу обирати найбільш підходящий інструмент для конкретного завдання і розширювати свій арсенал програмування. Ну і звісно треба приділити багато уваги саме Computer Science, бо цей пункт дуже болючий у багатьох PHP розробників. Хоча російський сервер Nginx в Україні вказують частіше, перевага більш старої технології Apache в Каліфорнії вказує на ті, що є сенс її вчити. Symfony та Laravel є абсолютними лідерами серед фреймворків.

Роман Івасишин, Senior Android Engineer В Avenga

Раніше на DOU виходила стаття про досвід впровадження Continuous Integration в PHP-проекті та стаття про PHPUnit. Yii є дуже популярним в Росії, але, як ми бачимо, не в нас. Після перших відмов запитуйте в інтерв’юєрів, що варто підтягнути. У першому блоці запитую елементарне на зразок ООП, SOLID, чим наслідування від композиції відрізняється тощо. Відповіді тут майже не впливають на результат співбесіди.
Зрештою, деякі фул-стек розробники переходять на C-level позиції, такі як технічний директор (CTO). Вивчення англійської допоможе вам стати більш повноцінним і конкурентоспроможним PHP розробником, відкриваючи нові можливості для професійного зростання. Це лише кілька ключових інструментів і технологій, з якими PHP розробник повинен бути знайомий.
Що має знати Senior PHP Developer
Тут ми плавно підійшли до іншого важливого атрибуту хорошого спеціаліста — «soft» навичок. Слідувати прикладу протоколу TCP і бути вимогливим до себе і поблажливішим до інших. Усвідомлювати бізнесову цінність тих чи інших задач. На співбесідах у деяких компаніях задають задачі на вміння використовувати алгоритми. Радує, що на нашому ринку також починають з’являтися подібні компанії. Зрозуміло, що в повсякденній робочій практиці ми стикаємося з алгоритмічними задачами нечасто, однак саме такий формат співбесіди дає змогу зрозуміти, як мислить людина.

GlobalLogic шукає Android-розробника з експертним знанням C/C++ на проєкт в автомобілебудівній галузі. Обов’язкова профільна вища освіта, а також досвід розробки з використанням Linux. Маючи три роки досвіду, можна вже претендувати на Senior-позицію. Кожна п’ята компанія готова взяти на роль Senior спеціаліста з мінімальним досвідом. В повідомленні електронною поштою, яке ми надіслали щоб підтвердити вашу адресу е-пошти, натисніть посилання й активувуйте сповіщення про вакансії. Створюючи це сповіщення про вакансії, ви погоджуєтеся з Угодою про користування і Політикою конфіденційності LinkedIn.

PHP є відкритою і безкоштовною мовою програмування, що означає, що ви можете використовувати її без обмежень. Це також означає, що ви можете знайти безліч ресурсів, документації та навчальних матеріалів, щоб навчитися використовувати її. Незалежно від вашого рівня досвіду, PHP пропонує величезні можливості для зростання і розвитку.
Ніхто не скаже «Не Redis-эксперт да не войдёт! Continuous Integration та Unit Tests на масштабному проекті критичні. Але у нас ці знання нерідко бувають terra incognita навіть для досвідченого PHP-розробника.
Українські роботодавці масово вказують у вимогах PHP 7. Не секрет, що на старих проектах може не бути ООП, і вказівка на версію сигналізує, що тим, хто сидить на таких проектах, слід попрацювати над своїми знаннями. Концепція NoSQL лежить в основі таких технологій, як MongoDB, Redis та Memcached. Розуміння принципу NoSQL відкриває можливість опанування будь-якої з NoSQL-технологій. Серед них є як технології персистентності, так і засоби кешування в оперативній пам’яті. В той же час Drupal та Wordpress безсумнівно є досить популярними, але тим не менше майже відсутні у вимогах.
Ми часто буваємо дуже розумними, але не здатними конструктивно спілкуватись. Можливо, частину часу, який ми присвячуємо вивченню технологій, варто спрямувати на ті, щоб попрацювати над своєю поведінкою та світоглядом. Впадає в око, яку велику роль відіграють soft expertise. Ми часто буваємо дуже розумними, але не здатними конструктивно спілкуватись. Можливо, частину часу, який ми присвячуємо вивченню технологій, варто спрямувати на те, щоб попрацювати над своєю поведінкою та світоглядом.
Ті, що ми не отримуємо такі проекти на аутсорсинг, може свідчити про відсутність актуальних проектів на цих технологіях. Можливо, їх вказують у вакансіях, щоб дати шанс розробникам, що загубилися в часі. Розповсюджені в Каліфорнії CodeIgniter та CakePHP — це фреймворки епохи фараонів Єгипту. В Україні лише в 1 вакансії як as a plus було згадано Kohana, що є відгалуженням CodeIgniter. Те, що ми не отримуємо такі проекти на аутсорсинг, може свідчити про відсутність актуальних проектів на цих технологіях.
У відповіді б очікував почути щось про payload. Важливо пам’ятати, що в будь-якому разі ключем до успіху є практичний досвід. Працюйте над власними проєктами (наприклад, створіть свій вебсайт) або долучайтеся до open-source проєктів. Це допоможе вам зрозуміти, як працює розробка на практиці, та покаже потенційним роботодавцям, що ви здатні виконувати свою роботу. Шаблони проєктування корисні при розробці будь-якого програмного забезпечення, включаючи PHP. Вони можуть прискорити розробку, пропонуючи повторювані рішення загальних проблем.